NYHET - SKFs livsmedelssäkra kullagerenheter
Läs mer om hur du kan minska onödiga livsmedelsrisker
Referenser
Skarasommarlandklipptwebb

Vi ser till att driften av Skandinaviens största vattenpark fungerar

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark med äventyrsbad, vattenrutschkanor och flera poolområden. Här finns 4 miljoner liter vatten sammanlagt i alla poolsystem. Som mest har Skara Sommarland haft 14 000 besökare på en dag och då är det av största vikt att alla poolsystem fungerar korrekt.
 


Vi utför mättjänster och förebyggande underhåll

Varje år hjälper vi på Sverull ElektroDynamo Skara Sommarland med det löpande underhållet på pumpar, fläktar och motorer till bassängerna. Applikationer som ser till att vattnet forslas för rening, att det fylls korrekt i rutschkanorna och att vågmaskinen håller sitt vågprogram. Vi utför ett flertal olika mättjänster anpassade för roterande utrustning, tjänster för förebyggande underhåll och reparations- och renoveringsarbeten. Några av våra tjänster innebär isolationstester och omlindningar där allt dokumenteras och kommuniceras med kunden. Vi gör också tätnings- och lagerbyten för att se till att vattenparken fungerar på bästa möjliga sätt. Vi får följa med våra servicetekniker Richard Hallgren och Klas-Åke Fredén på ett av våra uppdrag där ett missljud upptäckts i motorn till vågmaskinens fläkt.

Ett lagerbyte utförs för att undvika motorhaveri

Fläkten till vågmaskinen ser till att skapa vågorna i bassängen där maskinen körs 70 dagar om året. Efter en noggrann kontroll av våra tekniker visar det sig att missljuden kommer från två lager i motorn där båda lager måste bytas ut för att undvika ett motorhaveri. Vi använder SKF:s avdragare i serien TM för korrekt demontering. Vid montering använder vi SKF:s induktionsvärmare TMBH 1 för att vi enkelt ska kunna sätta på det nya lagret på axeln. TMBH 1 är både bärbar, lätt och högeffektiv som tydligt visar hur lång tid det tar att värma ett lager. Vid smörjning av lagren används LGHP 2, ett mineraloljebaserat fett av hög kvalitet som lämpar sig väl för både fläktar och elmotorer. Lagerfettet har hög värmestabilitet och lång livslängd och passar bra för denna typ av applikation.
 


”Felaktig montering av lager beror ofta på för brutala metoder”

- Vi använder de bästa verktygen och produkterna på marknaden när vi gör våra servicearbeten. Genom ett korrekt utfört arbete sparar vi både tid och pengar för kunden. Att välja rätt demonterings- och monteringsmetod är avgörande för att minska risken för personskador och skador på lagret. Vissa applikationer kan kräva mekaniska eller hydrauliska demonteringsmetoder alternativt uppvärmning för att lagren ska monteras säkert, korrekt och effektivt. Enligt siffror från SKF beror felaktig montering ofta på att man använt brutala metoder, vilket svarar för 16 % av de för tidigt uppkomna lagerskadorna, uppger Richard Hallgren, servicetekniker på Sverull ElektroDynamo.
 


”Sverull ElektroDynamo är mycket kunniga på förebyggande underhåll”

- Det fungerar jättebra i samarbetet med Sverull ElektroDynamo. De ställer alltid upp och är mycket kunniga på förebyggande underhåll. Händer det något akut finns de snabbt på plats för att åtgärda problemet. Det har inte varit några problem med de pumpar och motorer där vi fått hjälp och även om det ofta är speciallösningar så levererar de det vi behöver, uppger Johan Österplan, tekniker på Skara Sommarland.

Vi hjälper dig

Vi tillhandahåller kunniga servicetekniker till era planerade underhållsarbeten eller akuta arbeten vid haverier. Tillsammans bygger vi upp en tjänst som är specifikt anpassad utifrån dina behov där vi servar och kontrollerar i tid. Kontakta oss på 0770-22 14 00 så ser vi till att ge tips och råd eller praktisk hjälp direkt på plats hos er!

 

 

 

 

Fördelar med förebyggande underhåll

1. Ökar produktionseffektiviteten genom att oplanerade stopp minskar
2. Ökar driftsäkerheten genom kontinuerlig övervakning av maskiner där problem snabbt kan utvecklas
3. Minskar risken för haverier
4. Minskar behovet av kostsam lagerhållning
5. Stöder strategier för förutsägbart underhåll