Nu erbjuder vi våra kunder att handla från vår webbshop
Klicka här för att komma till Sverulls Webshop
Referenser
Lelles Odling traktorer

Vi levererar produkter och komponenter till Lelles Odling

Vi på Sverull ElektroDynamo levererar produkter och komponenter till Lelles Odling för att hålla igång deras maskiner för enkel hantering av skörden. Vi levererar bland annat lager, remmar, tätningar och kedjor.

Fakta Lelles Odling:
Lelles Odling AB är ett familjeföretag inriktat mot odling av rotfrukter och grönsaker med huvudfokus på potatis och morötter. Företaget drivs av Lennart Ekman och hans familj. De har tilldelats pris för att odla landets godaste morötter och fått diplom av Hagdahls akademien för professionell morotsodling.

”Ett fel kan förstöra en hel skörd”
För att undvika översvämning på jordbruksmarken finns nivåregleringspumpar som ser till att forsla bort överflödigt vatten.

- Att dessa pumpar håller tätt är en av de absolut viktigaste funktionerna eftersom ett fel kan förorsaka läckage och förstöra en hel skörd, säger Lennart Ekman.

Längre livslängd på tätningarna efter byte
I dessa nivåregleringspumpar sitter idag särskilda hårdmetalltätningar som vi på Sverull ElektroDynamo levererar. Ett byte från kol/keramik tätningsytor till kiselkarbid har visat sig ge en mycket längre livslängd på tätningarna än tidigare och därmed blir serviceintervallet mycket längre. Med denna investering får man en mer tillförlitlig drift och sparar pengar på grund av färre tätningsbyten.

Över 600 lager används
- I vår skördare som tar upp morötterna och potatisen sitter över 600 lager och då förstår man att det är många komponenter som måste fungera tillsammans, berättar Lennart.

Jord, sten och grus gör att komponenterna som används i maskinen måste hålla hög kvalitet och tåla tuffa förhållanden. Till denna maskin levererar vi på Sverull ElektroDynamo remmar, lager, tätningar och kedjor från starka varumärken vilket gör att produkterna håller när de utsätts för utmaningar. Vår säljrepresentant i Norrköping, Per Helgesson, har tillsammans med Lennart hittat lösningar för att utveckla skördaren. Och det är ett ständigt pågående arbete.

Lösning som gav ökad produktivitet
- Processen där maskinen skär bort blasten från morötterna var tidigare mer kritisk där vi konstruerade om maskinen och satte in SKF remmar istället för rundremmar vilket gjorde att anläggningsytan mot moroten blev bättre och det gjorde att maskinen kunde köras betydligt fortare som i sin tur ledde till ökad produktivitet, säger Per Helgesson.

I maskinen som polerar morötterna har man satsat på livsmedelsanpassade Y-lager med kompositlagerhus som visat sig vara den bästa lösningen hittills eftersom detta lager har en längre livslängd än ett vanligt Y-lager.

Brett sortiment, snabba leveranser och hög servicenivå
- Sverull ElektroDynamo har ett mycket brett sortiment på ett och samma ställe och hjälper alltid till med speciallösningar, sådant som kan vara svårt att få tag på. De har ett stort kontaktnät, bra kunskap i huset och levererar snabbt. En hög servicenivå som är viktig för mig som kund säger Lennart Ekman.

Rent och giftLivsmedelsgodkänt fett SKF LGFP 2fritt lagerfett
I de maskiner där rotfrukterna tvättas används SKF:s livsmedelsgodkända fett, LGFP 2. Detta är ett rent och giftfritt lagerfett baserat på medicinsk mineralolja med aluminiumkomplextvål och innehåller endast FDA-listade ingredienser (FDA: Food and Drug Administration) och är
                                       godkänt av NFS (National Sanitation Foundation).

- Jag har testat många olika fetter, innan Sverull ElektroDynamo föreslog
LGFP 2. Det är absolut något av det bästa som finns på marknaden. Det har en utmärkt livslängd och överensstämmer med alla tillämpliga bestämmelser avseende livsmedelsskydd. Sverull ElektroDynamo ser alltid till att erbjuda de bästa produkterna på marknaden och de finns när jag behöver, uppger Lennart.

Är du intresserad av att veta mer om våra produkter och tjänster?
Vi är partner till merparten av de industrisegment som finns i Sverige och erbjuder hela kedjan från analys, projektering och produktleverans till montage, underhåll och reparationer där vi har servicetekniker som utför arbeten både på plats hos kund och inne i våra egna verkstäder.

Kontakta oss så hjälper vi dig!