Nu erbjuder vi våra kunder att handla från vår webbshop
Klicka här för att komma till Sverulls Webshop
Referenser
SverulloSaintGobain!

Sverull hjälper Saint Gobain att förenkla sitt underhåll

Saint Gobain, världsledande tillverkare av flytspackel till golv, i allt från stora hallar, lagerlokaler och badrum, till tillverkning av silikon och tätskikt, har tidigare haft problem med att deras materialskruvar som transporterar stenpulvret till tillverkningen återkommande har börjat läcka. 

Läckaget har medfört produktionsstopp och onödiga kostnader för att byta ut tätningen. För att komma till rätta med problemet har Sverull hjälpt till att ta fram en tätningslösning anpassad för Saint Gobains verksamhet och på så sätt förenklat och förbättrat deras underhåll.

Förenklat underhåll

 Saint Gobain, som ingår i Weber, världsledandande tillverkare av torrbruk, tillverkar i Vingåker i genomsnitt ca 1 100 ton material om dagen och det är av stor vikt att stenmaterialet transporteras som det ska genom rören ner till de stora silorna i anläggningen. 

Problemet som uppstod tidigare var dock att materialskruvarna som transporterar stenpulvret gav stora axelkast och boxpackningen på skruven luckrades upp och slets ut i förtid. Med följden att stenpulvret istället började att läcka ut och de var tvungna att byta ut boxpackningen minst en gång i halvåret. Många onödiga arbetstimmar fick läggas på produktionsstopp för att dra åt packningen varje halvår. 

Lösningsorienterat samarbete sparar tid och pengar

Idag har de istället en lösning där de tätar skruven med en elastisk boxfläta innehållande smörjmedel , Lub Seal från leverantören Eagle Burgmann. Tack vare Lub Seals inbyggda torrsmörjningsmedlet luckras inte tätningen upp utan stenpulvret kan transporteras vidare i rören som planerat. 

 - Tidigare behövde vi byta ut packningarna minst två gånger per år och däremellan lägga arbetstid på att dra åt packningarna. Det behöver vi inte göra längre. Vi kommer nu att byta ut de gamla tätningarna successivt när de går sönder. Vi har 40 skruvar totalt i vår verksamhet och det måste sitta tätningar på alla dessa skruvar, fortsätter Daniel Larsson, Saint Gobain.

 De gamla boxpackningarna var de även tvungna att kapa till själva, något de slipper nu då boxflätan är färdigkapad och lätt att montera.

"Vi har ett jättebra samarbete med Sverull"

- Vi är mycket nöjda med denna lösning. Tätningen håller tätt och vi har inte behövt byta ut den på över två år nu. En riktigt bra lösning för oss, fortsätter Daniel Larsson, Saint Gobain.

Gemensamt med Saint Gobain har Sverull även gått igenom företagets lagerhållning och har bland annat även uppgraderat smörjningsmedel till två olika typer från SKF, något som också underlättat för underhållsarbetet.

 - Vi har ett jättebra samarbete med Sverull som vi är nöjda med. Vi känner oss trygga med Sverulls kompetens och produkter. De är alltid så lösningsorienterade. Vi beställer mycket från Sverulls sortiment och har byggt upp ett bra lager med produkter här hos oss. Vi använder mycket lager och håller just nu även på att titta på vad vi kan lagerhålla här hos oss för att vi ska ha vad vi behöver direkt på plats när vi behöver det, säger Daniel Larsson.

Förutom lager köper de även remmar, tätningar, fett och underhållsverktyg. De ser en stor fördel i Sverulls breda produktutbud och att de kan inhandla det dem behöver från en och samma leverantör.  

"Vi känner oss trygga med Sverulls kompetens och produkter. De är alltid så lösningsorienterade"

Tack vare den nya lösningen har Sverull kunnat hjälpa Saint Gobain att bespara över 5000 kronor per skruv, och då företaget har många skruvar i produktionen kommer besparingen öka vid varje utbyte som genomförs i framtiden.

      

- Vårt mål har varit att ta fram en lösning som har en längre livslängd och som är enkel att montera utan att behöva demontera drivningen, säger Sverulls säljare Carl-Fredrik Carnock som hjälpt till att ta fram lösningen till Saint Gobain.