Nu erbjuder vi våra kunder att handla från vår webbshop
Klicka här för att komma till Sverulls Webshop
Referenser
enventus2

Sverull ElektroDynamo levererar lagerlösning till Enventus

Enventus ville utveckla sina större värmeväxlare för att ha möjlighet att komma in på nya marknader. Vi fick i uppdrag att studera vilken lagerlösning som var mest lämplig för värmeväxlare med 50 mm axel och levererade en lösning som gav bästa möjliga prestanda.

Analysering och lösningsförslag

I samarbete med SKF genomfördes beräkningar på olika lagertyper gällande livslängd, möjlig snedställning samt tätningsfunktion för att få fram bästa möjliga resultat. Ur ett tekniskt perspektiv avseende prestanda, robusthet, montage och servicevänlighet visade det sig att tätade sfäriska lager var den bäst lämpade lösningen.

Byte från koniska till sfäriska rullager

Tillsammans med SKF levererade vi lösningen som innebar ett byte från koniska rullager till SKF tätade sfäriska rullager för att nå de kriterier som Enventus satt upp för sina stora värmeväxlare. Implementeringen är nu fullbordad och ett flertal värmeväxlare med tätade sfäriska rullager har nu installerats hos slutkund. Dan Ruderfors, utvecklingschef och konstruktionschef på Enventus, är nöjd med lösningen.

- Vi tog kontakt med olika lagerleverantörer men det var Sverull ElektroDynamo som stack ut och som tog sig an uppdraget på riktigt. De lyssnade på våra kriterier och levererade en lösning som passade vårt behov, uppger Dan.

Sfäriska rullager är lämpliga för den aktuella rotorn av följande skäl:

1.     Bra livslängder för både vertikal och horisontell rotor
2.     Enkel montering
3.     Integrerade tätningar
4.     Innehåller fett med hög viskositet och EP-tillsatser
5.     Lagren kan eftersmörjas

Fakta Enventus:
Enventus tillverkar roterande värmeväxlare av olika storlekar och är idag ett ledande företag inom branschen på den globala marknaden.