Nu erbjuder vi våra kunder att handla från vår webbshop
Klicka här för att komma till Sverulls Webshop
Referenser
storaenso

Sverull ElektroDynamo hjälper Stora Enso Skoghall med driftlösning

Produktionsstörningar inom industrin orsakar stora problem och leder till omfattande kostnader och förluster. Vi kan vi hjälpa dig att nå maximal produktion och tillgänglighet. Genom att göra en applikationskontroll kan vi se vilka punkter som måste förbättras och vad som måste bytas ut för att undvika återkommande störningar.

Orsaksanalys och applikationskontroll ger svar

På Stora Enso Skoghall hade man upprepade produktionsstörningar i en kvistsil som orsakade stora kostnader i produktionsbortfall och underhåll. Vi gjorde en applikationskontroll och kunde konstatera ett antal punkter som behövde förbättras för att nå maximal tillgänglighet. En beräkning av kilremsdriften påvisade en för hög radiallast i förhållande till vad motorlagren klarade av, vilket orsakade varmgång och smörjningsproblem. Fundamentet saknade bra möjligheter för uppriktning av motorerna. Justeringen av hyllan sköttes med hjälp av gängstänger vilket försvårade kontrollen av korrekt remspänning.

Vår lösning skapar problemfri drift

Vi presenterade en rapport omfattande remdrift, nya motorlager och ombyggnad av motorhyllan för uppriktningen, samt byte av gängstängerna mot Gemexcylindrar för att nå maximal tillgänglighet. En ytterligare vinst var att man vid ett rembyte skulle spara mycket tid då uppriktningsjobbet inte behöver göras om och justeringen går snabbare. Ombyggnaden genomfördes 2012 och man har i dag några år senare inte haft några produktionsstörningar eller rembyten på Stora Enso Skogshall.

- Jag är mycket nöjd med resultatet och vi har nyligen byggt om ytterligare en drift tillsammans, uppger Thomas Mithander på Stora Enso Skoghall.