NYHET - SKFs livsmedelssäkra kullagerenheter
Läs mer om hur du kan minska onödiga livsmedelsrisker
Referenser
HajUniverseum

Så bibehåller Universeum livet under ytan

Universeums akvarier är några av världens största och rymmer sammanlagt över tre miljoner liter vatten och flera hundra fiskarter. I havet tar växter, plankton och bakterier hand om vattenreningen. I Universeums akvarier försöker man efterlikna naturens eget sätt att städa men denna typ av rening räcker inte till utan behöver kompletteras med en mekanisk reningsprocess. Vi på Sverull ElektroDynamo ser till att säkerställa driften till den mekaniska reningen där vi kontinuerligt ser över drivsystemen till vattenanläggningen.

Vi säkerställer driften till den mekaniska reningen

Vi ser kontinuerligt över drivsystemen till vattenanläggningen och vattenreningsprocessen, dvs motorer, pumpar och frekvensomriktare. Varje år genomför vi kontroller på 32 stora drifter genom vibrationsmätning. Därefter ser vi till att löpande renovera, byta ut, installera och programmera det som behövs för att drivsystemen skall fungera så bra som möjligt utan oplanerade stopp. Dessutom anpassar vi elskåpen med nya drifter. Allt arbete dokumenteras och kommuniceras med Universeum för att de ska få en så god översikt som möjligt över utfört arbete.

"Vi har inte haft några allvarliga driftstopp efter att vi inledde samarbetet med Sverull ElektroDynamo"

- Vi kan inte ha för långa driftstopp då detta påverkar djurlivet och deras miljö som de vistas i. Att tumma på kvaliteten är inte något alternativ. Efter att vi inledde samarbetet med Sverull ElektroDynamo har vi inte haft några allvarliga driftstopp. De har även dokumenterat alla drifter och visualiserat processerna där vi får den senaste informationen om vad som utförts och vad som finns i reserv. Det är på så sätt väldigt enkelt att se arbetsgången från ett helhetsperspektiv, uppger Kristoffer Malmström, tekniker på Universeum.

”De är kundorienterade i allra högsta grad”

- Sverull ElektroDynamo är en aktör som har stort fokus på effektivitet, noggrannhet och långsiktighet. En pålitlig partner som kommer med förslag och bra rådgivning. Det är enkelt i kontakten med dem och de är kundorienterade i allra högsta grad, en partner jag gärna tipsar andra om, säger Kristoffer Malmström, tekniker på Universeum.