Besök vår webbshop och ta del av vårt breda produktsortiment
shop.sverull.se
Aktuellt
Marcus

Sverull inifrån - Intervju med Marcus Ekhamn på Kundsupport

Marcus Ekhamn arbetar på kundsupport på Sverulls huvudkontor i Jönköping. Marcus är uppväxt i Nässjö men flyttade till Jönköping för sex år sedan. På fritiden är han dj på någon av stadens uteställen eller så fiskar och vandrar han i Lappland.

Marcus har arbetat på Sverull sedan hösten 2013. Innan han började på kundsupport arbetade han på lagret och i butiken i 3,5 år.

Enligt Marcus är det roligaste med arbetet variationen, att man aldrig vet vad som kommer hända.

- Man lär sig saker hela tiden, det är nya saker varje dag. Sen är det roligt att vara social med kunder. Det som är bra är att vissa på Sverull är nischade på olika produktområden, så det finns alltid någon att fråga om det dyker upp en fråga som jag själv inte kan svara på.

Marcus vill belysa att kundsupport inte bara innebär att man sitter och svarar i telefon och knappar en order. Det är också mycket förarbete.

- När man hör ordet kundsupport kanske vissa tänker att folk ringer hit och vill ha hjälp att lösa sina problem. Jag tycker inte att det förklarar hela rollen, vi gör mer än så. Man gör både inköp, tar fram lösningar och agerar teknisk support. Vi är viktiga för företaget då vi har mycket kundkontakt.

Marcus upplever att Sverull känns som ett familjeföretag fast att det är ett stort företag. Här i Jönköping sitter man nära alla de olika avdelningarna vilket Marcus tycker bidrar till en bra gemenskap på företaget.

Vad är unikt med Sverull?

- I och med att vi tidigare var ett familjeägt företag så känns det som att den kulturen lever kvar. Stommen på Sverull har jobbat ihop länge och kan den här branschen. Sen tycker jag att vi sitter på bra kunskap i och med den långa erfarenheten och vi är väldigt engagerade.

Marcus ser ljust på framtiden. Han anser att Sverull har kommit igång bra efter ihopslagningen med ElektroDynamo 2016. Marcus nämner också att produktutbudet har utökats vilket gör att företaget ständigt stärks.