Vi har särskilda öppettider v.27-30. Mån-fre 8:00-12:00, 12:50-16:00
Klicka här för att komma till vår kontaktsida
Aktuellt
IMG_0915

Sverull förvärvar aktiemajoriteten i Skellefteå-baserade EMC Elmotorcentralen

Sverull ElektroDynamo AB, en del av den globala industrikoncernen Axel Johnson International, förstärker sin etablering i Skellefteå genom förvärvet av aktiemajoriteten i EMC Elmotorcentralen. EMC är specialiserade inom försäljning och reparation av elektromekanisk utrustning. Från och med den 2 januari 2023 kommer EMC att verka som ett dotterbolag till Sverull.

”Förvärvet av majoriteten i EMC stärker Sverulls position i Skellefteå och ligger helt i linje med vår strategi att erbjuda våra kunder helheten med både produkt och service. EMC är ett väldigt välskött företag med kunnig och kompetent personal. Det är även glädjande att Robin och Christer stannar kvar i företaget och driver verksamheten vidare med tillägget av Sverulls fina produktportfölj och säljkraft. Tillsammans kommer vi att kunna serva våra kunder ännu bättre i framtiden”, säger Fredrik Stjernholm, VD för Sverull.

EMC grundades i Skellefteå 1948 av bröderna Ture och Henry Lundström och deras vän Elis Gustav Mörtsell. Sedan 2015 har företaget ägts av Christer och Robin (far och son) Gyllengahm med Robin som VD. Företagets huvudfokus är renovering och omlindning av motorer, men försäljning av motorer, pumpar och transmissionsprodukter ingår även i deras erbjudande. EMC samarbetar med marknadsledande leverantörer så som ABB, VEM, Busck och Xylem. Kundkretsen är koncentrerad till Skellefteåområdet och med sin långa erfarenhet i branchen har EMC byggt upp goda relationer med betydande kunder samt innehar en stark marknadsposition inom framförallt gruvindustrin.

”Sverull och EMC arbetar mot samma kundgrupp och diskussionerna om en affär har pågått under det senaste året. När vi nu lärt känna varandra ser vi att vårt och Sverulls arbetssätt mot marknaden är väldigt lika och detta är något som varit av stor betydelse för att vi ska känna trygghet i affären. Med Sverulls kompetens och produktportfölj är vi helt övertygade om att EMC som bolag kommer fortsätta att utvecklas positivt”, säger Robin Gyllengahm, VD för EMC.

Transaktionen träder i kraft den 2 januari 2023.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Stjernholm, VD, Sverull ElektroDynamo AB
0770- 22 14 13, fredrik.stjernholm@sverull.se

Robin Gyllengahm, VD, AB Elektriska Motorcentralen EMC
070-688 53 58, robin.gyllengahm@elmotorcentralen.se

 

Länk till Pressrelease

 

 

 

 

 

 

 

 

På bild fr.v längst bak: Martin Persson, Försäljningschef Öst Sverull, Robin Gyllengahm, VD och Ägare EMC, Christer Gyllengahm, Ägare EMC, Fredrik Stjernholm, VD Sverull.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.elmotorcentralen.se