Säkra din plats till höstens utbildningar! Anmäl dig redan idag.
Klicka här för att komma till utbildningsschemat
Aktuellt
Drivma ab logo

Sverull utökar sin verksamet genom förvärvet av tätningsspecialisten Drivma AB

Sverull ElektroDynamo AB, en del av den globala industrikoncernen Axel Johnson International, växer inom tätningssegmentet genom att förvärva Jönköpingsföretaget Drivma AB. Med sin höga service och kunskapsnivå har Drivma en unik position som specialister på den svenska tätningsmarknaden. Från och med den 2 januari 2024 kommer Drivma att verka som ett dotterbolag till Sverull.

”Förvärvet av Drivma är strategiskt viktigt då det stärker Sverulls marknadsposition och erbjudande inom tätningar och ökar vår interna kompetens inom produktsegmentet. Drivma är ett unikt bolag som, med sin kunniga personal, har byggt upp ett starkt rykte som tätningsspecialister,” säger Fredrik Stjernholm, VD för Sverull. ”Genom förvärvet ser vi möjligheter att bredda vår kundbas samt erbjuda våra gemensamma kunder bättre service och ett bredare produktutbud.”

Drivma grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Bankeryd utanför Jönköping. Sedan 2001 drivs företaget av de nuvarande ägarna Andreas Sjölin, Boris Andersson och Svante Freding. Det etablerade huvudfokuset är tätningar men även andra relaterade kraftöverföringsprodukter så som lager och transmissioner ingår i erbjudandet. Drivma servar lika stor andel MRO som OEM kunder och kundbasen återfinns i hela sverige.

Boris Andersson och Andreas Sjölin, VD och Ägare Drivma, kommenterar förvärvet: ”Efter att ha drivit och ägt Drivma i nästan 23 år, ser vi verkligen fram emot fortsättningen. Vi är stolta över Axel Johnson Internationals intresse av Drivma, och ser med spänning fram emot samarbetet med Sverull.”

Transaktionen träder i kraft den 2 januari 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Stjernholm, VD, Sverull ElektroDynamo AB
0770- 22 14 13, fredrik.stjernholm@sverull.se

Boris Andersson, Operativ Chef, Drivma AB
036- 16 92 10, boris@drivma.se

Länk till pressrum

www.drivma.se

 

 

 

Fr.v: Boris Andersson, Fredrik Stjernholm (VD Sverull), Andreas Sjölin, Svante Freding.