Säkra din plats till höstens utbildningar! Anmäl dig redan idag.
Klicka här för att komma till utbildningsschemat
Aktuellt
Mätteknikgruppen

Mätteknikgruppen bevakar skicket på din maskinpark

Allt fler får upp ögonen för tillståndsbaserad mätning av sin maskinpark. En given väg att gå, menar Tim Robertsson, chef för Sverulls mätteknikgrupp. Det finns inget som är mer kostsamt än att hela tiden släcka bränder. Ändå gör tyvärr många det. Vi kommer in i ett tidigare skede för att förebygga detta, säger Tim.

Tim Robertsson började utveckla mätteknikgruppen 2015. Idag har han fem tekniker i gruppen som jobbar från Malmö i söder till Sundsvall i norr.  
   – Vi jobbar framförallt med förebyggande underhåll i form av tillståndskontroll. Vi kollar skicket på kundernas maskinparker genom att mäta exempelvis vibrationsnivåer i motorer, fläktar och pumpar. Syftet är att bygga bort problem, minska stillestånden och skapa långsiktighet. Vi fokuserar på kritisk utrustning som absolut inte får stanna, men det kan även vara värt att kolla hur helt nya maskiner fungerar och om de behöver anpassas något. Något som gör Sverulls mätteknikgrupp unik är viljan och kunskapen att erbjuda helhetslösningar.  
   – Vi skickar inte heller bara en “kall” rapport efter kontrollen, utan vi har en tät och personlig relation till våra kunder och är måna om att följa upp allt vi gör. De flesta mätföretag är annars just ett mätföretag, Sverull har allt från start till mål, från produkt till service. Vi är kompetenta nog att både se och erbjuda en helhet. 
   
Sverulls arbetssätt innebär flera fördelar för kunderna, menar Tim. 
   
– Man vill inte ha fem olika leverantörer för en maskin, utan en kontaktyta. Det ger trygghet och sparar både tid och pengar. 

 ”Ny utmaningar varje dag” 
Kundanpassade rapporteringar efter en kontroll sker både muntligt och skriftligt. 
   – Vi förklarar vad vi ser för eventuella problem i maskinparken och vilka åtgärder vi föreslår. Vi har alltid löpande kontakt med kunderna och kan besöka dem även mellan bokade ronderingar, säger Tim och berättar att teknikerna jobbar självständigt och planerar sina egna dagar med sina kunder.
   
– Trots att vi är utspridda i landet jobbar vi väldigt tight och jag pratar med dem alla minst en gång om dagen. I större projekt jobbar vi flera stycken tillsammans, säger Tim och berättar att han trivs oerhört bra med sitt jobb. 
   
– Det här yrket ger mig nya utmaningar varje dag. Trots att jag kanske tror att jag sett allt så lär jag mig nya saker hela tiden, ler han och tillägger:  
   – Det är också väldigt givande att få vara ansvarig för ett så fantastiskt gäng med kompetenta och nyfikna tekniker.